google-site-verification: google0650f9576529eb1a.html Sebby's blog 99: GRAND THEFT AUTO 5 - Cel mai asteptat joc al anului! - SYSTEM REQUIREMENTS/CERINTE DE SISTEM
Grand Theft Auto V, GTA V, cel mai bun joc, NFS , masini, moduri , speed, Fast and furious,audi, aston martin,top,blog, roboti, stiinta,imagini , videoclipuri ,amuzante, curse, drift, drag race,formula 1 , mario kart,explozii,chimie,poze,jocuri,noi,free,download,descarca, gratis, comentarii, intrebari , misto, interesant, embleme,007, 3dtuning.com, adfly, anti-plictiseala, apk, audi R8, back to the future, bani, batman, blogspot, BMW, Bugatti, camioane, cars, celebre, city car driving, comunitate, concurs, concursuri, curse, Dacia, death proof, download, euro, facebook, fast and furious, filme, flappy birds, Ford, ford raptor, free, funny, game, gif, go4it, Grand Theft Auto 5, gratis, GTA 5, halloween, harta romaniei, haulin, infricosatoare, joc, jocuri, like, limitless, link, lista, Maserati, masina, masini, masini tunate virtual, masinute, Michael, minions, mirrors edge, mission imposible, Mitsubishi, mod, nascar, NFS, numar de inmatriculare romanesc, Opel, pagina, precomanda, premiu, primul meu mod, raliu, RC, reclame, redneck, remorci, romanian plates, saritura, scs, share, simulator, site-uri, sms-uri, star wars, strazi, strazi complicate, test, the shining, top, Trevor, truck, tuning online, urmarire, vivaSMS, WR 2

duminică, 12 ianuarie 2014

GRAND THEFT AUTO 5 - Cel mai asteptat joc al anului! - SYSTEM REQUIREMENTS/CERINTE DE SISTEM

Grand Theft Auto V nu mai are nevoie de nicio prezentare. A fost fără urmă de îndoială cel mai aşteptat titlu al acestui an, în ciuda faptului că nu şi-a făcut apariţia decât pe console, nu atât de populare în România precum în alte ţări. Şi totuşi, este direct proporţional interesul ridicat arătat faţă de joc cu nivelul sau calitativ? Cu alte cuvinte, au reuşit cei de la Rockstar să se autodepăşească şi să realizeze cel mai bun joc de acţiune open-world? Un răspuns succint ar fi da şi nu: GTA V este cel mai bun joc din serie, însă nu reuşeşte să se delimiteze de unele dintre problemele acesteia.

Despre GTA 5


V-au plăcut jocurile anterioare ale seriei? Atunci veţi iubi GTA V! Mai mult, probabil vi se va părea cel mai bun joc pe care l-aţi jucat vreodată. De ce? Grand Theft Auto V încearcă să perfecţioneze formula de joc open-world, venind cu o noutate absolută pentru acest gen: trei personaje principale jucabile. Narativ vorbind, Michael, Franklin şi Trevor se completează reciproc, oferind o imagine destul de bine conturată a unor clase sociale ce caracterizează societatea americană. Mai mult, în afara misiunilor, jucătorul este liber să comute când doreşte între cei trei, aceştia putând fi astfel surprinşi în situaţii care mai de care mai amuzante atunci când nu sunt controlaţi direct.

În privinţa misiunilor, gradul de complexitate este amplificat prin introducerea jafurilor, momente-cheie din povestea lui Grand Theft Auto V, în care toate cele trei personaje trebuie să lucreze împreună pentru a-şi “atinge obiectivele”. Pe lângă faptul că un jaf este de cele mai multe ori precedat de câteva misiuni pregătitoare, aceste situaţii sunt caracterizate de o oarecare libertate de alegere, nemaiîntâlnită până acum în cadrul seriei GTA. Jucătorii pot decide prin ce metode doresc să abordeze fiecare jaf în parte, metoda aleasă influenţând desfăşurarea misiunii de jaf propriu-zise. Astfel, pentru a vedea tot ce are de oferit GTA V, ar trebui să reluaţi fiecare jaf de cel puţin două ori, experimentând astfel fiecare metodă de abordare.
Cine a dus la bun sfârşit povestea lui Niko Bellic din Grand Theft Auto IV şi nu şi-a pierdut încă minţile este probabil la curent cu nivelul de dificultate exagerat ce a caracterizat unele dintre misiunile acelui joc. Din varii motive (mişcări greoaie, sistem de cover deficitar, control dificil etc), erai nevoit să reiei misiuni întregi de la capăt, aceste situaţii nefiind deloc amuzante atunci când erai la a douăzecea încercare.
Din fericire, GTA V elimină aceste momente de frustrare, misiunile având acum checkpoint-uri plasate generos. Mai mult, dacă consideraţi că un anumit segment al unei misiuni este prea dificil, acesta poate fi sărit cu totul. Astfel, nimeni nu prea mai are nicio scuză pentru a nu termina firul principal al poveştii din GTA V. (Notă: ştim că şi The Lost and Damned şi Ballad of Gay Tony ofereau checkpoint-uri pe parcursul misiunilor, însă nu toată lumea a apucat să joace aceste episoade suplimentare pentru GTA IV).
În privinţa activităţilor suplimentare, GTA V este şi mai generos decât predecesorul său: poţi juca tenis, poţi vâna, poţi merge pe bicicleta, poţi vizita baruri, cinematografe şi multe, multe altele. Partea bună este faptul că aceste activităţi nu-ţi mai sunt băgate pe gât în mod obligatoriu, aşa cum se întâmpla în GTA IV. Deşi în continuare telefonul personal este principalul mod de interacţiune cu lumea şi personajele din GTA V, rămâne la latitudinea jucătorului dacă vrea să socializeze cu amicii din joc sau dacă doreşte pur şi simplu să se concentreze pe rezolvarea misiunilor.
Şi pentru că tot am adus vorba de telefon, acesta oferă o funcţie pe care ne-am dori să o vedem mult mai des în acest gen de jocuri (şi nu numai): “quick save”. Dacă echipa de la Rockstar a fost capabilă să ofere o asemenea funcţionalitate într-un joc open-world de aceste dimensiuni, nu există nicio scuză pentru alţi producători. O altă modificare (nu atât de subtilă) este simplificarea controlului maşinilor, modul în care acestea răspund la comenzi fiind mult mai apropiat de titlurile vechi ale seriei şi nu de realismul exagerat din GTA IV.
Nu în ultimul rând, trebuie scos din nou în evidenţă umorul de care dau dovadă cei de la Rockstar. Nu o dată m-am trezit râzând în hohote de situaţiile de-a dreptul cretine în care se regăsesc eroii principali sau de unele personaje ce-şi fac apariţia în cadrul anumitor misiuni secundare. Un exemplu în acest sens este cuplul de bătrâni cărora Trevor le face vacanţa mai frumoasă; nu vreau să intru în detalii, însă aceste doze de umor constituie probabil argumentul suprem pentru care GTA V merită parcurs de la cap la coadă.

GTA 5 : ONLINE


Iată-ne ajunşi şi la principalul motiv pentru care am amânat publicarea acestui review: Grand Theft Auto Online. Este vorba despre componenta multiplayer din GTA V, planificată iniţial pentru lansare pe 1 octombrie, la aproximativ două săptămâni după apariţia jocului pe piaţă. Din păcate, în ciuda acestui interval suplimentar, Rockstar nu a fost în stare să lansaze GTA Online în condiţii acceptabile.
Cu alte cuvinte, în primele zile după lansarea componentei online, aceasta pur şi simplu nu a funcţionat. În cel mai bun caz puteai să-ţi creezi un personaj şi să parcurgi secvenţa introductivă a acestui mod de joc. După care, la următoarea conectare (în cazul fericit în care reuşeai să parcurgi acest pas), riscai ca respectivul personaj să fi dispărut complet de pe serverele celor de la Rockstar. Sau să fii blocat în decor. Sau să nu poţi accesa niciul dintre markerele care declanşează misiunile. Sau să nu îţi poţi găsi prietenii în joc.
Din fericire, după mai multe zile în care GTA Online nu a funcţionat, situaţia se pare că a fost remediată cu ajutorul mai multor patch-uri. Odată conectat, eşti invitat să-ţi realizezi un personaj, pe care, după un tutorial nu atât de scurt, îl poţi arunca în tot felul de activităţi, pornind de la banalele curse şi terminând cu misiuni mai speciale, ce încearcă să transpună online feeling-ul unei secvenţe spectaculoase din single player.
Fiecare activitate dusă la bun sfârşit echivalează cu acumularea de experienţă şi bani. Experienţa este necesară pentru deblocarea de misiuni din ce în ce mai complexe, în timp ce aspectul financiar este deosebit de important în lumea din GTA Online. Spre exemplu, cu ajutorul banilor se pot cumpăra arme şi armuri mai bune, vitale pentru supravieţuirea în anumite moduri de joc (cum ar fi banalul Deathmatch), se poate asigura sau upgrada o maşină (pe care apoi o poţi folosi şi în curse) sau chiar se pot cumpăra proprietăţi.
Cu alte cuvinte, atunci când funcţionează adecvat, GTA Online deschide o nouă poartă pentru cei care au terminat porţiunea single player, oferind zeci (sau chiar sute) de ore de conţinut suplimentar pentru dependenţii de Los Santos. Trebuie să aveţi însă în vedere câteva aspecte importante. În afara situaţiei în care alegi să joci de unul singur (se poate şi aşa), străzile oraşului din GTA Online sunt populate de utilizatori care nu respectă mai deloc “regulile jocului”, unii specializându-se pe urmărirea şi uciderea jucătorilor de nivel mic, care încă nu au parcurs etapele de tutorial. Aşadar, pentru o experienţă cât mai placută, fiţi siguri că jucaţi în sesiuni private, alături deprietenii de încredere de pe PSN sau Xbox Live.

 SYSTEM REQUIREMENTS/CERINTE DE SISTEM


Cerinte de Sistem Minime:

Processor: Intel Core 2 Duo 2.6 Ghz or equivalent
Memory/RAM: 2 GB Ram
Video Card: 512MB NVIDIA 7900 or 512MB ATI X1900
Hard Disk Space: 30 – 40 GB
Operating System: Windows XP SP3 or Windows Vista SP1 or Windows 7  SP1


Cerinte de Sistem Recomandate:

CPU: Intel Core 2 Quad 3.66GHz or equivalent AMD
RAM: 4 GB
Video Card (GPU): NVIDIA GTX 480 or similar ATI
Hard Disk Space:  40 GB free HDD
Operating System: Vista SP 2 or Window 7 – 8 SP 1

GTA 5 PE PC

Desi cei de la Rockstar nu au anuntat oficial Grand Theft Auto pe PC, ci doar o posibila data cei de la Altex Romania au dat drumul la precomnezi pentru GTA 5 pe PC, dar v-a ajunge in casele noastre pe 15.03.2014. Dar pentru un joc din seria GTA putem astepta, NU!!?
Puteti lasa o parere in sectiunea de comentari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu